Onze initiatieven

Grote blikvanger en meest tastbaar voor bezoekers van onze theatersite is het theater-(en muziek)archief. Aan de hand van voorstellingen, recensies, flyers, tickets,...wordt in de mate van het mogelijke een persoonlijk traject uitgezet van actrices/acteurs. Het theater-(en muziek)archief is een hoogst persoonlijke invulling en keuze.

Daarnaast organiseren wij meestal 3 huiskamervoorstellingen per jaar en jaarlijks twee ontbijtinterviews. Tot slot vormt theater- en concertbezoek een laatste pijler van ons doen en laten.

Huiskamervoorstellingen

In 2008 was was Ht Roberts onze eerste gast die nog steeds het label zwaar onderschatte singer-songwriter draagt. Jammer genoeg...

Daar waar wij in het begin én muziek én theater in onze living brachten, kwam de focus meer op theater te liggen, zonder om muziek heen te fietsen. 11 jaar later staan 37 huiskamervoorstellingen op de teller.

Ons initiatief is strikt privé, laat circa 50 kijklustigen toe en is niet toegankelijk voor externen.

Huiskamervoorstellingen

Ontbijtinterviews

Tweemaal per jaar organiseren wij een ontbijtinterview, en dat meestal op een zondagochtend in september en januari.

Oorspronkelijk 1 ontbijtinterview per jaar, maar gezien het succes en de grotere vraag en belangstelling opgetrokken naar twee. 

Tijdens zo'n ontbijtinterview staat 1 centrale gast in de kijker. Het gesprek wordt opgehangen aan het artistieke bestaan van de centrale genodigde. Gezien de praktische omvang van dit gebeuren worden slechts 24 mensen uitgenodigd. Ook dit initiatief is strikt privé.

Theater- en muziekarchief

Dit theater- (en muziek)archief is gebouwd rond en op onze persoonlijke voorkeuren.
Er moet altijd een artistieke en persoonlijke appreciatie naar de artiest of het gezelschap uitgaan.

Aan de hand van onder meer recensies, verslagen, interviews, foto’s, flyers, affiches,…wordt een persoonlijk traject van de betrokken artiest of gezelschap uitgestippeld.

Het archief bevat verder een indrukwekkend pakket theaterjaarboeken, theatertijdschriften, tekstbrochures en fotoboeken, alsmede een rist dvd’s. Het archief mag en kan ter plaatse worden geconsulteerd.

Er wordt niets uitgeleend. Alhoewel klein in aantal vermelden we nog graag dat in het archief ook enkele voorwerpen uit voorstellingen zijn opgenomen.

Theaterbezoeken

Theaterbezoeken

Zeer belangrijke pijler van onze activiteiten. In onze niet-aflatende speurtocht naar voorstellingen (en nieuw aanstormend talent) frequenteren wij met graagte culturele plekken overal te lande.

 De CC’s van Dilbeek, Strombeek, Ternat en Oostende genieten onze voorkeur. Daarnaast hebben de schouwburgen van NTGent, KVS en de Bourla voor ons geen geheimen.

Bovendien zijn we maar al té graag aanwezig op theaterfestivals zoals Het Theaterfestival of TAZ, dat een apart plaatsje heeft in ons theaterhart. 

Het is absoluut uniek en het brengt jou op de meest diverse locaties in Oostende. Voor muziek laten wij ons eveneens leiden door onze intuïtie en persoonlijke voorkeuren. Niet zelden komen we uit bij artiesten die muziek en tekst heerlijk weten te versmelten.