Zakman - Vernieuwd Gents Volkstoneel

Vernieuwd Gents Volkstoneel niet in zak en as

Lees meer

Bagaar - Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS

‘Bagaar’ is de eerste samenwerking tussen Guy Cassiers en Lazarus. De voorstelling laat de strakke en beeldende regielijnen van de topregisseur heerlijk harmoniëren met de altijd wel ontregelende speelstijl van het ‘Mechelse’ spelerscollectief. Een geslaagd huwelijk, lijkt me. Smaakt gewoon naar meer!

Lees meer

Kommil Foo - Oogst

Kommil Foo bestaat dertig jaar. Een groot feest dient zich aan. Dat is 'Oogst' ook! De voorstelling wordt met een feestelijke knal ontkurkt. Het goede nieuws is dat Raf en Mich uit al hun voorstellingen een nieuwe show van ruim anderhalf uur lang weten te distilleren en te puren.

Lees meer

Stella, ster van de zee - De Roovers en FROEFROE

Het is niet de eerste keer dat theatergezelschappen De Roovers en FROEFROE bij elkaar inschepen. ‘Stella, ster van de zee’ (6+) is die nieuwe samenwerking, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Gerda Dendooven. Vorig jaar op TAZ, toen nog met koor in première gegaan, kan je met Stella nog mee de boot op tot eind mei. Fijn dat er veel schoolvoorstellingen geprogrammeerd staan.

Lees meer

Valentijn Dhaenens schittert in Knaus

Een bekentenis: ik las nooit een boek van de Noorse auteur Karl Ove Knausgård, en naar ik lees op gespecialiseerde sites is er niet één schrijver die zo appelleert aan de geest en de ziel van de hedendaagse mens. 3500 pagina's lang investeerde hij in zijn zesdelige cyclus 'Mijn Strijd' om beter onder het vel van die mens te raken, te kruipen.

Lees meer

Benjamin Verdonck - Aren

'Aren is voor mij een vorm van zorgdragen voor en herbekijken van vroegere ideeën. En misschien nog meer het herwaarderen en heractiveren ervan', zegt Benjamin Verdonck over zijn nieuwste voorstelling.

Lees meer

De Nieuwe Tijd - Heimat 3

Hoe breng je schrijnende eenzaamheid best in beeld? Door er 'simpelweg' een voorstelling over te maken, natuurlijk! In 'Heimat 3 How To Build A Home' fileert de toch wel jonge ploeg van De Nwe Tijd dit maatschappelijke onding op haarscherpe wijze zonder te verzanden in zwaarmoedigheid.

Lees meer

Mich Walschaerts zingt

Mocht je nog niet overtuigd zijn van het vocale kunnen van Mich Walschaerts, ga dan absoluut naar zijn nieuwste liedjesprogramma 'Mich Walschaerts zingt', naar aanleiding van 25 jaar Nekka-nacht. De ondertitel 'Een bezwerende avond Nederlandstalige muziek' lost geheel de verwachtingen in. Nog tot 28 februari '19 in een theater in uw buurt! Doen!

Lees meer

Bert of Roy - Sketch 2

Het is goed wonen in het 'Absurdistan' van Bert Haelvoet en Roy Aernouts, ooit klasgenoten aan de legendarische Studio Herman Teirlinck. Met 'Sketch 2' creëren ze na 'Sketch 1' - logisch toch...- en na 'Iets niet' (dateert al van 2013) opnieuw een dadaïstisch taaluniversum waar elke logica zoek is of lijkt. En toch...

Lees meer

Marx

Het blijft een mysterie waarom JR van FC Bergman en Marx (tekst van Stefaan Van Brabandt), fantastisch tot leven gewekt door Johan Heldenbergh, het theaterfestival van 2018 niet haalden. Als maatschappelijke relevantie de norm is en als er één voorstelling de vingers aan de pols houdt van de tijd en vrijwel niemand onberoerd laat, is het wel Marx.

Lees meer