De Woordenaar - Bruno Vanden Broecke (MT De Kolonie)

Bruno Vanden Broecke zet met 'De Woordenaar' een nieuw pareltje op de planken. Zijn lijst met monologen, met onder meer 'Missie', 'Para' en 'Socrates', en uitstekende recensies, oogt intussen indrukwekkend. Al is deze nieuweling vooral een fluks en organisch samengaan van woord en muziek. Een jazzy taalconcert, zo je wil. Meer dan sterk aanbevolen.

Lees meer

2020 Lubricant for life - Woodman

'Ik had vandaag een rotdag, maar na jullie voorstelling vanavond ben ik er weer helemaal bovenop', vertrouwde een toeschouwer in CC De Werf in Aalst toe aan speelster Joke Emmers, die een spontaan 'geweldig toch' niet kon onderdrukken. Om maar te zeggen: wie ‘2020 lubricant for life' van het nagelnieuwe gezelschap Woodman meemaakt, komt gegarandeerd met dynamische vibes buiten.

Lees meer

Angels in America - Toneelhuis/Olympique Dramatique

Angels in America verplettert en vertedert

Lees meer

Genoeg! - Baar (Dimitri Leue)

Dimitri Leue is een gulzige theaterveelvraat. Daar is niks mis mee. Daarmee duiden we aan dat hij geen enkel onderwerp uit de weg gaat of schuwt. Zo wekte hij in 'Braempraat' de visionaire tekst van architect Renaat Braem uit diens  standaardwerk 'Het lelijkste land ter wereld' tot leven. Thema: stedenbouw in al zijn facetten.

Lees meer

The big drop-out - Hof van Eede

We kregen na afloop van 'The big drop-out' een sms'je... 'Moet de mens gered worden? Impact!', luidde het. Een vinnig gesprek tussen een koppel in de auto. Om maar te zegen dat je na de nieuwste voorstelling van Hof van Eede niet vrijblijvend buiten gaat met als schitterend onderpand een tekstuele parel.

Lees meer

Zakman - Vernieuwd Gents Volkstoneel

Vernieuwd Gents Volkstoneel niet in zak en as

Lees meer

Bagaar - Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS

‘Bagaar’ is de eerste samenwerking tussen Guy Cassiers en Lazarus. De voorstelling laat de strakke en beeldende regielijnen van de topregisseur heerlijk harmoniëren met de altijd wel ontregelende speelstijl van het ‘Mechelse’ spelerscollectief. Een geslaagd huwelijk, lijkt me. Smaakt gewoon naar meer!

Lees meer

Kommil Foo - Oogst

Kommil Foo bestaat dertig jaar. Een groot feest dient zich aan. Dat is 'Oogst' ook! De voorstelling wordt met een feestelijke knal ontkurkt. Het goede nieuws is dat Raf en Mich uit al hun voorstellingen een nieuwe show van ruim anderhalf uur lang weten te distilleren en te puren.

Lees meer

Stella, ster van de zee - De Roovers en FROEFROE

Het is niet de eerste keer dat theatergezelschappen De Roovers en FROEFROE bij elkaar inschepen. ‘Stella, ster van de zee’ (6+) is die nieuwe samenwerking, gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Gerda Dendooven. Vorig jaar op TAZ, toen nog met koor in première gegaan, kan je met Stella nog mee de boot op tot eind mei. Fijn dat er veel schoolvoorstellingen geprogrammeerd staan.

Lees meer

Valentijn Dhaenens schittert in Knaus

Een bekentenis: ik las nooit een boek van de Noorse auteur Karl Ove Knausgård, en naar ik lees op gespecialiseerde sites is er niet één schrijver die zo appelleert aan de geest en de ziel van de hedendaagse mens. 3500 pagina's lang investeerde hij in zijn zesdelige cyclus 'Mijn Strijd' om beter onder het vel van die mens te raken, te kruipen.

Lees meer