Wij, Rik Vanmulders (°1961) en Sarah Segers (°1975) delen niet alleen onze liefde voor elkaar, maar hebben ook een groot hart voor cultuur, een echt containerbegrip waar je van alles mee kan. Toch staan muziek en theater bovenaan het lijstje.

Sarah, professioneel tewerkgesteld in de communicatiesector, heeft het nogal voor Ht Roberts (een volgens haar totaal onderschatte singer-songwriter), Kommil Foo en de rechttoe rechtaan-rock van Bruce Springsteen. Ze gaat compleet voor de bijl voor de muzikale nonsens en onzin van Hugo Matthysen en The Clement Peerens Explosition. U ziet, humor is nooit veraf bij haar. Daarom kijkt ze steeds weer opnieuw uit naar actrices/acteurs die haar lachspieren stimuleren. Een boon voor Nico Sturm, Greg Timmermans, Kris Van Trier, Liesje De Backer en Sarah Vangeel is het logische gevolg. Hof van Eede, Compagnie Barbarie, Lazarus en Compagnie Marius zijn slechts enkele van de gezelschappen die ze op de voet volgt. U had het begrepen: gezelschappen die het woord humor niet schuwen.

Rik is sedert 1984 studiemeester-opvoeder in hart en nieren. Hij is verzot op literatuur, houdt van beeldende kunst en uiteraard van muziek en theater. Louis Paul Boon en Willem Elsschot verdienden bij leven de Nobelprijs voor literatuur en het oeuvre van Roger van de Velde is nooit naar waarde geschat, vindt hij. De wondere wereld van onder andere Benjamin Verdonck, Sam Dillemans, Michaël Borremans en Panamarenko fascineert hem mateloos en graag wou hij een schilderijtje van Roger Raveel of Raoul de Keyser in zijn woonkamer. Muzikaal heeft hij duizend en één voorkeuren, maar Charlélie Couture is de meest veelzijdige muzikant die hij kent. Tegenwoordig is hij verzot op de Belgische jonge jazzscène. Ongelooflijk boeiend om volgen. Jo De Meyere, Tuur De Weert, Warre Borgmans, Tania Van der Sanden, Bob De Moor, Willy Thomas, Josse De Pauw en Bruno Vanden Broecke zijn naast grote acteurs ook bijzonder fijne mensen, vindt hij.

Samen ondernemen wij ook een permanente speurtocht naar nieuw muzikaal- en theatertalent. Wij lieten al vroeg ons oog vallen op de beeldende en baldadige kracht van FC Bergman en zagen snel het potentieel van Jonas Vermeulen en Joke Emmers. Nu nog niet gehoord van Greet Jacobs... wacht nog enkele seizoenen af en zij zal in menig theaterlijstje van verrassende nieuwkomers prijken. Nog niet gehoord van muzikale wonderboy Pieter-Jan De Wyngaert? Googel zijn alter ego 'Pepieyaya' maar eens. Wedden dat u 'Ik ben alleen' en 'Sava wel' niet meer uit uw hoofd krijgt...?

Echt té veel om op te noemen, zoals u merkt. Vermoedelijk moeten onze intro's constant worden aangepast want muziek en theater zijn permanent in beweging. Een reden te meer om op geregelde tijdstippen onze site te frequenteren, kwestie op de hoogte te blijven van één en ander...